Voorjaarsconcert door vogels tijdens excursie

Tijdens de IVN-excursie op dinsdag 5 april gaat u op zoek naar stinsenplanten en andere voorjaarsbloeiers in wandelbos Groenendaal. Met een beetje geluk zorgen de vogels voor een voorjaarsconcert. U kunt genieten van de geuren en kleuren van die bijzondere voorjaarsbloei en bloesems zoals bosanemoon, sneeuwklokje, winterakoniet en sleutelbloem. Groenendaal is een eeuwenoud duingebied dat deel uitmaakte van de buitenplaatsen Bosbeek en Groenendaal. De restanten van de tuinarchitectuur uit de 18e eeuw zijn in het gebied nog goed te zien. Vooral in de avondschemering is de sfeer van die tijd nog voelbaar.

Door het ecologisch beheer is een groot deel van het wandelbos een paradijs voor vogels en een toenemende variatie aan planten en bomen. We besteden aandacht aan de vroege voorjaarsbloei en stinsenplanten maar ook aan de sporen die de geschiedenis van de landgoederen Meer en Berg en Groenendaal in het wandelbos heeft achtergelaten. Zo heeft Groenendaal nog een prachtige waterkom omzoomd met eeuwenoude lindebomen. Een IVN-wandeling op een lenteavond is een mooie gelegenheid om te genieten van dit natuurschoon.

Vertrek om 18.30 uur bij het informatiebord op parkeerplaats restaurant Groenendaal. Duur: 1,5 uur. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig. Informatie bij Wim Swinkels, 023-5293302 of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.

Op de foto stinzenplanten.