Voor Sjoerd uit Heemstede is geen Afrikaanse berg te hoog

Heemstede – In januari gaat Sjoerd Bakker uit Heemstede de uitdaging aan voor War Child. Hij beklimt de Kilimanjaro (Tanzania) én in de lange weg naar de top haalt deze held zoveel mogelijk geld op om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. In zeven dagen trotseert Sjoerd vele ontberingen onderweg naar ‘het dak van Afrika’ op 5.895 meter hoogte: mentaal en fysiek een flinke beproeving. Hij stapt in de voetsporen van de ruim 400 helden die hem tijdens de vorige edities voorgingen. Dit jaar is Sjoerd erbij: “Er is geen berg hoog genoeg en grenzen zijn er om verlegd te worden. Net met pensioen kwam de uitdaging om de Kilimanjaro te beklimmen op mijn pad. Met 18 jaar werken in de kinderopvang besef ik maar al te goed het belang van het recht om op een veilige plek op te groeien, te spelen en te leren.”

In totaal gaan zeventig deelnemers de uitdaging aan in de 2020 editie van de War Child Kili-Challenge. Samen heeft War Child als doel maar liefst 65 schoolklassen te voorzien van psychosociale steun, bescherming en onderwijs. Hiermee krijgen deze kinderen weer de touwtjes in handen en kunnen ze een toekomst opbouwen.

Challenge accepted

De voorbereidingen, zoals het trainen en het inzamelen van geld, zijn al in volle gang. Voordat je aan de klim mee mag doen, wordt elke deelnemer uitgedaagd om op een creatieve en persoonlijke manier minimaal 2.400 euro op te halen aan sponsorgeld. Deelname aan de Kili-Challenge vraagt om een goede voorbereiding. De deelnemers krijgen van War Child ondersteuning bij zowel het werven van sponsorgeld als het trainen voor de pittige klim. Vorige maand zijn de deelnemers naar een voorbereidingsweekend geweest in de Ardennen en ontvangen zij een trainings- en voedingsplan die hen klaarstoomt voor de tocht die hun te wachten staat. De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Steunen kan nog steeds

Wil jij Sjoerd sponsoren? Zijn persoonlijke actiepagina vind je viahttps://kilichallenge.voorwarchild.nl/activiteit/2019-2020/acties Meedoen met de volgende editie kan natuurlijk ook. Hebben de deelnemers je enthousiast gemaakt en geïnspireerd? Meer informatie over het deelnemen aan de Kili-Challenge vind je opwww.warchild.nl/activiteiten/kilimanjaro-beklimmen/.