Hoffelijk

Volgen van een opleiding tot Bewindvoerder bij Hoffelijk

PARTNERBIJDRAGE

Misschien ben je op zoek naar een dankbaar beroep en wil je de kennis opdoen die nodig is om curator te worden. Als je iemand bent die graag mensen helpt, is deze cursus wellicht iets voor jou. De opleiding tot bewindvoerder is kort en kan je volgen bij Hoffelijk.

Wat je kan verwachten

Door de cursus Bewindvoerder te volgen, kun je direct aan de slag. Je bestudeert alle theorie die je nodig hebt om bewindvoerder te worden vanuit de e-learning lessen, die 35 tot 40 uur duren. Je wordt begeleid door topdocenten die jouw vragen beantwoorden terwijl je de lessen digitaal volgt. Na afloop van de theorielessen kun je overal advies over krijgen. Alle theoretische kennis breng je in de praktijk tijdens de zevendaagse praktijkcursus. Als resultaat van deze cursus ontvang je een certificaat. Je mag dan deelnemen aan de opleiding tot administrateur bij Hoffelijk. Je mag direct na het afronden van de theorie- en praktijklessen aan de slag.

In de eerste twee dagen van het programma leert je hoe je beschermingsbewind kunt aanvragen bij de rechtbank. Op de eerste dag leer je over de financiële omstandigheden van de toekomstige cliënt. Op de tweede dag leer je hoe je met beschermingsbewind moet omgaan. Op de derde dag leert je wat je moet doen als een beschermingsbewind wordt beëindigd. Op de vijfde dag behandel je een schulddossier. In de laatste twee dagen neem je deel aan oefenscenario’s. Tijdens deze praktijkdagen leert je omgaan met cliënten, familieleden en hulpverleners. Op de laatste dag wordt jouw onderhandelingsvaardigheid met schuldeisers geëvalueerd.

Handige weetjes

Tijdens de lessen in de praktijklessen leer je hoe je met echte klanten moet omgaan. Daarom moet je je voorstellen dat je in de lessen met een echte cliënt werkt. Het volgen van de lessen in dit programma zal ervoor zorgen dat je voorbereid bent om met echte cliënten om te gaan als je afstudeert. Je zult in staat zijn om te slagen als een professionele voogd nadat je dit programma hebt afgerond. In de praktijkdagen werk je met alle onderdelen van voogdij. Je zult in staat zijn om de financiële kwesties te behandelen die kunnen ontstaan nadat een beschermingsvoogdij is beëindigd. Je leert alles wat je hierover moet weten in het cursuswerk. In de omgang met schuldeisers moet je professioneel handelen. Lees meer informatie over het team van Hoffelijk.