Vlinderstichting organiseert vlindertelling

Het gaat slecht met de Nederlandse vlinders. Ook in Heemstede vinden ze nog maar weinig bloeiende bloemen. Gelukkig hebben veel mensen bloemen in hun tuin. De Vlinderstichting wil graag weten hoeveel vlinders daar gebruik van maken en roept iedereen op tussen zaterdag 6 juli en 28 juli mee te tellen in de tuin.

Dagvlinders reageren snel op het milieu en de klimaatverandering. Door vlinders te tellen, kun je dus meten hoe het met de natuur in je omgeving gaat. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze beter beschermd kunnen worden. Iedereen die van vlinders houdt kan tijdens de tuinvlindertelling dus bijdragen aan die kennis.

Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlinder mee of de website http://www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.

Tuinen zijn belangrijk leefgebied voor vlinders. Wat moet je doen om vlinders naar je tuin te lokken? Plant nectarrijke bloemen voor vlinders. Zorg voor voedselplanten voor rupsen. Gebruik geen gif.

Kijk voor alle informatie en meer tuintips op: http://www.vlindermee.nl.

Foto: Dagpauwoog in Heemsteedse tuin. (Fotograaf: Bart Jonker.)