VEW ruim langs Hoofddorp: 10-2

Afgelopen zaterdag kwam Hoofddorp op bezoek bij voetbalvereniging VEW aan de sportparklaan. Hoofddop is in de stand terug te vinden is in de onderste regionen van de 3de klasse B. Een wedstrijd die door VEW gewonnen diende te worden om de mooie middenmoot plek te handhaven.
Tijdens de warming up bleek dat VEW-er Michiel Dekker teveel last had van zijn lies waardoor de eerste basisplek voor Darius van Haastrecht een feit was. En wat voor een debuut werd het. Na 10 minuten tekende deze Darius van Haastrecht voor de 1-0, dit op aangeven van Niels Dekker. Na een half uur was het VEW-topscoorder Jeroen Veltenaar die na een knappe actie de 2-0 maakte.
In de rust spraken de VEW-spelers met elkaar af om vol door te gaan met scoren. Daar was pupil van de week Koen Nederveen (zie foto) het volledig mee eens. Dit lukte VEW want na 1 minuut in de tweede helft was het Robin Peters die een mooie combinatie met Veltenaar afrondde 3-0. Na deze treffer was het verzet gebroken bij Hoofddorp. VEW combineerde er lustig op los en scoorde veel. Er zaten enkele zeer fraaie doelpunten bij met als hoogtepunt de steekbal met tegenspin van Peters op Niels Dekker die deze bekwaam afrondde.
Uiteindelijk bleef de teller steken op 10-2. Niels Dekker scoorde er 4, Jeroen Veltenaar 2 en Gerben Siezenga, Darius van Haastrecht, Robin Peters en Bo van Iperen alle 1x. Tevens dient het uitstekende spel van aanvoerder David Straetemans vermeld te worden. Een zeer goed resultaat dat hopelijk vertrouwen geeft voor de aankomende wedstrijden tegen de topploegen uit de derde klasse, respectievelijk Kagia, IJmuiden en VVC. Maar de 18 punten die VEW tot op heden heeft verzameld mag voor deze promovendus als uitstekende start van de competitie genoemd worden. Hopelijk kan de ploeg aankomende zaterdag thuis tegen koploper Kagia er een echte wedstrijd van maken. Aanvang om 14.30 uur sportparklaan, Heemstede.

Koen Nederveen (pupil van de week) in volle afwachting van de wedstrijd tussen de spelers van VEW1.