Veranderingen bij Ben Weijers Haarmode

Bijna 40 jaar bestaat Ben Weijers Haarmode al. Dit jaar wordt de 39e verjaardag van de bekende Heemsteedse dames- en herenkapper gevierd maar voordat het echte jubileum daar is, wordt eerst nog een verandering doorgevoerd. Want de kapsalon aan de Kerklaan is per 1 maart drie dagen geopend in plaats van vijf. Waarom dat is? Ben heeft de leeftijd dat hij eigenlijk alleen nog maar heerlijk vrij zou moeten zijn maar daar heeft hij nog geen behoefte aan. Hij vindt het werk in zijn salon nog veel te leuk en zou nog niet compleet willen stoppen. “Dan neem je een of twee dagen per week vrij”, zult u denken. En dat was ook de bedoeling, 32 jaar geleden, toen zijn zoon werd geboren. Maar er kwam niets van.

Gelukkig kan het nu wèl: “We hebben een leuk team en ieder van ons werkt part-time. Na goed overleg zijn we het eens geworden om de kapsalon voortaan drie dagen open te doen”, vertelt Ben, die natuurlijk erg blij is met deze welwillendheid van zijn medewerkers. Het is dan ook een ‘familiezaak’, niet dat zij letterlijk een familie zijn maar het saamhorigheidsgevoel en de teamspirit zijn al zoveel jaren merkbaar. Een fijn gevoel dat ook de klanten waarderen!

“We zijn dus per 1 maart open elke donderdag, vrijdag en zaterdag. Openingstijden op de donderdag en vrijdag zijn van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur.” Wie werkt wanneer? Ook dat staat vast: Bianca werkt donderdag tot 12.30 en de gehele vrijdag en zaterdag. Dorien en Berlinda staan op alle genoemde openingsdagen in de salon en Nell werkt donderdag van 12.30 tot 17.30 uur en donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur op afspraak. Ineke is alle drie de dagen actief als salonassistente. Ben tot slot werkt donderdag en vrijdag vanaf 8.00 uur en op zaterdag al om 7.00 uur, wanneer hij ‘vroege’ heren knipt. Adres: Kerklaan 39, 2101 HK Heemstede, telefoon: 023-5283113. Kijk ook op www.benweijershaarmode.nl

Joke van der Zee.