Veel om te vieren op vernieuwde Hartekampboerderij

Op dinsdag 4 april werd de vernieuwde boerderij van de Hartekamp Groep aan de Vossenlaan 2 in Heemstede feestelijk geopend. De boerderij is al jaren een favoriete plek van cliënten en bezoekers maar voldeed niet meer aan de eisen die de wetgeving voorschrijft. Na een lange verbouwperiode werd de opening een groot feest! Er kwamen ruim 200 geïnteresseerden op af!

De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door wethouder Sebastiaan Nieuwland van de gemeente Heemstede die voor de gelegenheid de Ambtsketting droeg. Sebastiaan knipte samen met Jan van Maris (cliënt die er al meer dan 35 jaar op de boerderij werkt) het lintje door. Er was veel om te vieren: de boerderij zelf is geheel vernieuwd met vier spiksplinternieuwe lokalen, een openkeuken, rustruimte, dierenkeuken, kleedruimte en douchegelegenheid! Er zijn nieuwe stallen bijgekomen en de paardenstallen zijn gepimpt. Tenslotte heeft de Groendienst van de Hartekamp Groep, die het hele landgoed onderhouden, een nieuwe schuur gekregen. Hier is iedereen ontzettend blij mee. Met deze nieuwe investeringen kan de boerderij, met inzet van vele fantastische vrijwilligers, een zinvolle en plezierige dagbesteding beiden voor 35 cliënten, waarbij mens en dier een goed bestaan hebben.

Er zijn veel partijen geweest die daaraan hebben willen bijdragen: Fonds Hartewensen heeft het mogelijk gemaakt dat er grotere dieren konden worden aangeschaft en ook de speeltoestellen en IPads zijn geschonken! Arcades Engineers doneerden een windwijzer voor de stal, en voerleverancier ‘Diervoerders Willemse’ schonk een fonkel nieuw onderkomen voor de cavia’s! En ook Pobo, op dit moment de enige ezel in de boerderij, krijgt er dankzij firma Ripperda en bouwgroep Horsman en Co heel gauw een nieuw maatje bij!

En dat is maar goed ook want de boerderij is en blijft ook na deze verbouwing afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en van giften en sponsoring van familie, vrienden en bedrijven van de regio.
De Hartekamp Groep is trots op het resultaat en hoopt dat de boerderij de komende tijd ook door omwonenden vaak bezocht wordt. Op deze manier ontstaan er leuke ontmoetingen tussen mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking. Er is ook een speciale week in het leven geroepen om deze speciale en mooie ontmoetingen te stimuleren: ‘de Prokkelweek’. Deze week vindt plaats van maandag 12 t/m zaterdag 17 juni. Meer informatie op: http://www.prokkel.nl/