Vandaag Open Tuinen bekijken in Heemstede en regio

Heemstede/Aerdenhout/Haarlem – Op 6 juni 2022 – Tweede Pinksterdag – organiseert Groei & Bloei samen met de Nederlandse Tuinenstichting weer een Open Tuinendag met tuinen in Haarlem-Zuid, Heemstede en Aerdenhout. 

Het gaat om tuinen van hoge kwaliteit die door de Nederlandse Tuinenstichting zijn geselecteerd uit haar donateursbestand met de bedoeling om deze open te stellen. De meeste eigenaren van deze tuinen zijn ook allemaal enthousiaste leden van Groei & Bloei. 

In de tuinen ziet u mooie bloemen- en plantencombinaties en wandelt u door origineel ontworpen en vaak heel indrukwekkende tuinen. Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten en van elkaars tips en trucs te leren. Kom langs en laat u inspireren. 

Het gaat om de volgende tuinen: 

Posthumus Meyjeslaan 17, Bloemendaal. Dit adres is alleen per fiets bereikbaar. Auto’s: op het veld na het huis op Duinzichtlaan 15. En dan is het een klein stukje lopen. Zuidlaan 35, Aerdenhout, Nieuwe Gracht Haarlem, te bereiken door de poort aan de Parklaan, tussen de huisnummers 8 en 10, Crayenesterlaan 21 Haarlem, Overboslaan 25 Heemstede en Johan Wagenaarlaan 29 Heemstede. 

De tuinen zijn open van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. 

In de tuin aan de Johan Wagenaarlaan geeft de eigenaar een rondleiding die aanvangt op het hele uur (11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur). Natuurlijk kunt u deze tuin ook bezoeken zonder rondleiding.

Foto: agapanthus (foto aangeleverd).