Vanavond aansluiten bij Haarlem Night Skate

Op woensdag 18 mei gaat de Haarlem Night Skate weer van start. De eerste Haarlem Night Skate start om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur kunnen deelnemers verzamelen op het fietspad ter hoogte van de hoofdingang van de ijsbaan in Haarlem. Vooraf inschrijven is niet nodig. De deelname is gratis en wordt door uitsluitend vrijwilligers georganiseerd en begeleid. Aansluiten dus! Genieten van een heerlijk avondje uit waarbij sportiviteit en ontspanning hand in hand gaan. De Haarlem Night Skate staat mede hierdoor bekend als meest laagdrempelige evenement van de regio. Het is via de Facebook pagina van de Haarlem Night Skate mogelijk om aan te geven dat je komt en ook je eigen vrienden uit te nodigen om ook deel te nemen.

Iedere editie van de Haarlem Night Skate heeft een andere route. Ook de pauzeplaatsen zijn iedere keer ergens anders. Bij de Haarlem Night Skate wordt altijd op de openbare weg gereden. Om dit veilig te laten verlopen krijgt de Haarlem Night Skate ondersteuning van de Politie Kennemerland en hebben zij veel vrijwilligers die zich inzetten als verkeersregelaar (blocker). De Haarlem Night Skate is geen wedstrijd. Onder begeleiding van een Piaggio Ape met muziek rollen zij als groep door Haarlem. Regelmatig is er een tussenstop om te groeperen en halverwege is een langere pauze. Tijdens deze pauze hebben deelnemers de mogelijkheid om een drankje te kopen. Woensdag 18 mei gaat de Haarlem Night Skate vooral door het centrum van Haarlem. De pauze is in de Grote Hout. De totale route is vlak en ongeveer 20km lang. Op de website van de Haarlem Night Skate al te bekijken.

Iedereen die sportief is of zich sportief voelt kan meedoen aan de Haarlem Night Skate. Kunnen remmen is wel erg handig! Deelname is altijd gratis. Deelnemers kunnen naar de start komen en meerollen. Lekker twee uurtjes ontspannen. De Haarlem Night Skate komt op plaatsen waar je als je zelf gaat skaten nooit komt. Haarlem Night Skate staat bekend als meest laagdrempelige evenement van de regio.