Bookatrekking

Van plan om op wandelvakantie te gaan maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dit zijn 4 tips om je op weg te helpen!

PARTNERBIJDRAGE

Veel jonge mensen kiezen er tegenwoordig voor om op zomervakantie naar de bergen te gaan. Het is de perfecte bestemming om een pauze te nemen van het drukke leven en om op avontuur te gaan. Een wandelvakantie is de manier om te genieten van de natuur, te ontspannen en tegelijkertijd actief bezig te zijn. Maar met zoveel bestemmingen en mogelijkheden kan het lastig zijn om te bepalen wat nou de geschikte locatie is voor jou. Om je op weg te helpen delen we in dit artikel 4 tips die je kunnen helpen bij het plannen van je perfecte wandelvakantie. 

Bepaal je wandelervaring en voorkeuren

Allereerst is het belangrijk om te zoeken naar een mooie bestemming voor de wandelvakantie. Door heel Europa zijn prachtige bestemmingen en routes. Het is slim om te bepalen wat voor soort wandelaar je bent en waar je voorkeuren liggen. Ben je een ervaren bergwandelaar die op zoek is naar uitdagende huttentocht Oostenrijk, of wil je liever rustig wandelen door glooiende landschappen? Elke route heeft een moeilijkheidsgraad waarop je kunt zien hoe zwaar de route is, de lengte en de grond waarop je wandelt. Door dit thuis te onderzoeken kun je leuke routes plannen die helemaal passen bij jou. 

Kies een geschikte bestemming

Op basis van je wandelervaring en voorkeuren kun je een geschikte bestemming kiezen voor je wandel vakantie. Er zijn tal van prachtige wandel bestemmingen over de hele wereld, zo kun je prachtig wandelen in Peru en Nieuw-Zeeland. Wil je liever wat dichter bij huis blijven? Dan zijn de Alpen de perfecte bestemming. Binnen een paar uur rijden sta je al op de bergen. Hier vind je een tal van routes en hutten waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten en uitdagende wandelingen.

Plan je route en accommodatie

Een goede planning is erg belangrijk voor een geslaagde wandelvakantie. Zorg ervoor dat je van tevoren een route uitstippelt en kijk welke accommodaties er onderweg beschikbaar zijn. Voor een wandelvakantie is het belangrijk dat alles alvast goed geboekt is zodat je niet boven op de berg voor een dichte deur staat. Vergeet niet om ook rekening te houden met eventuele transportmogelijkheden en om een goede uitrusting mee te nemen, zoals wandelschoenen, een rugzak en regenkleding.

Bereid je goed voor

Voordat je op wandelvakantie gaat, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je voldoende informatie hebt over de route, het weer en eventuele gevaren onderweg. Neem ook voldoende eten en drinken mee, evenals een EHBO-kit en een kaart van de omgeving. Vergeet niet om ook te genieten van het moment en de prachtige natuur om je heen.