Valentijnstaart voor Stichting Bijenvrienden Heemstede

De vrijwilligers van de Stichting Bijenvrienden in Heemstede ontvangen op woensdag 14 februari een grote Valentijnstaart van de Statenfractie van D66 Noord-Holland en D66 Heemstede. “Geweldig dat vrijwilligers deze bijeninitiatieven starten met de jeugd”, vindt Hein Struben, Statenlid voor D66 in Noord-Holland, “zo werken we aan een beter leefklimaat voor bijen die essentieel zijn voor behoud van de biodiversiteit.”

Jaarlijks zet D66 – voor het 27e jaar op rij – vrijwilligers in het zonnetje op Valentijnsdag. D66 deelt dit jaar in Noord-Holland onder meer in Amsterdam, Zaandam, Diemen, Halfweg, Bloemendaal, Castricum, Heemstede taarten uit om vrijwilligers een hart onder de riem te steken. “Vrijwilligers maken veel mogelijk in de samenleving op allerlei terreinen en ook hier in Heemstede,” aldus Ilse Zaal, fractievoorzitter: “Het is goed om daar jaarlijks bij stil te staan en de vrijwilligers te ontmoeten.”

Stichting Bijenvrienden Heemstede

Stichting Bijenvrienden heeft een passie voor (wilde) bijen en het imkeren en promoot dit met name bij de jeugd. De jeugd lijkt steeds verder van de natuur te staan en dat is zonde. De stichting organiseert cursus jeugdimkeren en wil schoolpleinen vergroenen door het plaatsen van insecten- en bijenhotels en bijenvolken op scholen in Bloemendaal, Haarlem en Heemstede plaatsen. Scholen kunnen zich voor een bijenproject op maat aanmelden. De Stichting is opgericht door Pim Lemmers, Mak van Lit en Jan Kroezen.