Vakprijs voor patissier Lotte van Gorp

Woensdag 10 oktober heeft Huize van Wely’s patissier Lotte van Gorp in een stampvol Miele Experience Center de prestigieuze vakprijs Gouden Gard 2018 gewonnen. De jonge Lotte is werkzaam in de Heemsteedse vestiging aan de Zandvoortselaan.

Bij deze belangrijke prijs in de patisserie moeten jonge talenten binnen een kort tijdsbestek een showstuk, 2 friandises, 2 identieke desserttaarten, 1 doorhaalbonbon, 1 vorm bonbon en 1 gebakje (zonder gebruik van vriezer) creëren. Zij worden vervolgens door een zeer deskundige jury op o.a. presentatie en interieur beoordeeld.

In december 2016 maakte Lotte van Gorp de eerste proefjes van haar showstuk. Daarna volgde een maandenlange voorbereiding waarin Lotte het maximale uit zichzelf heeft gehaald. Er vond vijf keer een proefmoment plaats waarbij zij vroeg om een kritische blik vanuit het deskundige team van Huize van Wely. Deze kritiek nam zij tot zich met een persoonlijke groei en verbetering van haar producten als gevolg.

Tijdens de voorbereidingen kwamen ook 3 proeftrainingen van 6 uur aan bod om aan het werken onder tijdsdruk gewend te raken.
Het thema van deze vakwedstrijd mogen de deelnemers zelf bepalen. Lotte koos voor het thema ‘Egypte’, vanwege een mooie reis die zij in 2017 in dit fascinerende land maakte. De stijl, het kleurgebruik en de diversiteit in smaken zorgde voor een enorme inspiratiebron waarin zij ontelbare mogelijkheden vond.

Lotte, die zichzelf een vakidioot in hart en nieren noemt, dankt Huize van Wely voor alle hulp die in de vorm van bedrijfsruimte, ingrediënten en deskundig advies van collega’s is geboden.
De winnende desserttaart ‘Luxor’, ontworpen door Lotte van Gorp, is tot eind november 2018 in alle winkels van Huize van Wely verkrijgbaar.

Foto: Gouden Gard.