Uitvaartplechtigheid per boot in Heemstede straks mogelijk

Om aan de verschillende wensen rondom uitvaarten tegemoet te komen, voert de gemeente Heemstede de komende 1,5 jaar een aantal vernieuwingen op de Algemene Begraafplaats in Heemstede door. In oktober ondergaat de aula een flinke verbouwing en is tot begin november niet beschikbaar voor uitvaartdiensten en/of condoleances. Uitvaartondernemers zijn per brief geïnformeerd over alternatieve locaties.

Om de art-deco aula uit 1929 weer voor een groot aantal jaren goed bruikbaar te maken, wordt onder andere schilderwerk verricht en zal het meubilair van de aula en familiekamer vervangen worden. Daarnaast worden de keuken en toiletruimte gerenoveerd. De werkzaamheden lopen tot begin november. Vanaf november is de catering tijdens condoleances in handen van traiteur De Wit uit Heemstede.

Tijdens al deze werkzaamheden blijft er aandacht voor een goed en zorgvuldig verloop van begravingen en bijzettingen. De begraafplaats blijft bovendien gewoon toegankelijk voor een bezoek aan een graf of een wandeling.

De komende maanden wordt een aanlegsteiger gebouwd aan de westkant van de begraafplaats waardoor een uitvaartplechtigheid per boot mogelijk is. Daarnaast wordt er gewerkt aan het kunstwerk ‘Urnenzuilen’ en de urnennissen in het bosgedeelte van de begraafplaats.
Het unieke karakter van de begraafplaats, ontworpen door landschapsarchitect J.D. Zocher, en de monumententuin blijven behouden.

Foto: ingang en aula Algemene Begraafplaats Heemstede. (Historische Vereniging Heemstede Bennebroek).