Uithoudingsvermogen tonen voor onderhoud monumentale kantine RCH

Heemstede – De zuidelijke wand van de monumentale kantine van RCH was nodig aan vervanging toe. De gaten zaten in de planken. Voor vervanging van deze wand moesten planken op een speciaal formaat gemaakt worden en dat kost veel geld… Eerder dit jaar had sportvereniging RCH al een sponsoractie gehouden met tekenaar Eric Coolen. Vrijdag 24 september was er weer zo’n mooie actie: Er werd samen met Lopers Company een sponsorloop georganiseerd! 

Rondjes van 1 km konden gesponsord worden en dan het liefst natuurlijk zoveel mogelijk rondjes. Het weer zat mee, het parcours over het sportcomplex aan de Sportparklaan was prima begaanbaar. 

De plaatselijke Albert Heijn had waterflesjes en appels gesponsord en wethouder Sjaak Struijf (o.a. sport en cultuur) was bereid gevonden het startschot te geven. 

Hoewel de RCH-kantine al voorzien is van de nieuwe planken en er nog geschilderd gaat worden was er toch nog extra geld nodig. Vanaf twee uur konden hardlopers starten en, om het goede voorbeeld te geven, namen eigenaar Lopers Company Heemstede, Enno Aerts en Olga Lindeman het eerste rondje voor hun rekening, op weg ‘geschoten’ door de wethouder. In de loop van de middag kwamen meerdere enthousiastelingen hun uithoudingsvermogen tonen voor het goede doel. Het was een sportieve en mooie middag!

Foto: Enno en Olga renden het eerste rondje, op de achtergrond wethouder Sjaak Struijff die het startschot lost. Foto: Harry Opheikens