Typisch Heemstede voorbij

Drie weken lang heeft Nederland een inkijkje gehad bij Heemsteedse families, een sportclub en enkele ondernemers. Kijkers van het programma ‘Typisch Heemstede’ maakten kennis met een keur aan bijzondere of juist gewone mensen uit Heemstede. Gisteren, donderdag 21 maart was de laatste aflevering. De volgende keer is Marken aan de beurt, ook weer uitgezonden op NPO2.

Aan menig keukentafel thuis of bij de koffieautomaat op het werk werd de serie doorgenomen. Niet iedereen kent de geportretteerden maar dat is na de serie wel anders. Zo konden we meeleven met de bewoner van Ipenrode, het goede werk bekijken van een dame die Nederlands aan nieuwkomers geeft, zien wat het inhoudt als je au-pair uit een ver land bent en gingen we ‘op stap’ met negen enthousiaste honden in de duinen, samen met Maud.

Natuurlijk is dit maar een greep. Ook kwam Arno Koek van Boekhandel Blokker vaak voorbij en leerden we dat zijn winkel gaat uitbreiden. Arno was bij veel kijkers geen onbekende meer door zijn optredens in De Wereld Draait Door. De familiale onderdelen van het programma zoals de ondernemer in wijn met zijn grote gezin en ook de dametjes die elke namiddag een wijntje drinken met elkaar leverden soms ontroerende reacties op. Nu is het programma weer voorbij. Nederland heeft meer kennis op kunnen doen van Heemstede met haar prachtige huizen, lanen, grote winkelstraat, groen en enkele van haar inwoners. De reacties waren divers van ‘niet zo spannend’ tot ‘ja, vanavond weer kijken!’. Er zijn vast nog honderden afleveringen te maken met nog veel meer aparte of juist doodgewone Heemstedenaren. De kroeg in, binnenwandelen in een van de ouderentehuizen, eens kijken op het raadhuis, in de Bibliotheek…ideeën genoeg.

Nu zit het erop. Hoe zou het verder gaan met de rokende en aan wijn nippende dames? Gaat u ze ook missen?