Tweemaal eerste en een keer derde: goede prestaties GSV

Op zaterdag 25 juni was GSV Heemstede bij de rayonteamkampioenschappen in Grootebroek. Hierin mochten de beste meisjes van rayon Kennemerland tegen de beste meisjes van de andere rayons turnen. In een team zitten 5 meisjes, 4 meisjes turnen op elk toestel en de beste 3 cijfers worden geteld. Het leuke van deze wedstrijd is dat de meisjes elkaar nu moeten helpen in plaats van dat ze elkaars concurrenten zijn. Van GSV Heemstede waren hier 10 meisjes van de wedstrijdgroep voor geselecteerd.

Bij de jongste meisjes mocht Yilian in het team. Bij de sprong kwam ze niet lekker uit in de aanloop, maar bij de andere toestellen telde haar wel score mee en kwam ze met haar team op de eerste plaats te staan. Ook Cindy zat in een heel sterk team, waar ze zelf goed deel van uit maakte; met zelfs de hoogste score op brug kwam ook dit team op een 1ste plaats te staan.

Anne turnde bij de pupillen 1. Zij turnde zelf een hele goede wedstrijd, waarvan al haar scores werden meegeteld, maar helaas was haar team niet sterk genoeg voor een hoge eindscore. In de andere baan een bijna compleet team van GSV Heemstede; Christa, Mirre, Laura en Eva, aangevuld met Cleo van Unitas. Christa was nog niet geheel hersteld van haar blessure, waardoor ze maar op 2 toestellen kon turnen, maar haar brugoefening was zeker een versterking van het team. Noemenswaardig is zeker de wedstrijd van Eva; zij mocht alle toestellen turnen en ook alle scores telden mee voor de overwinning. Want die kregen de meiden met een welverdiende 1ste plaats.

In de laatste wedstrijd kwamen Ires en Hanna bij de jeugd 1 meisjes aan bod. Op vloer en brug beide meetellend voor de totaalscore, alleen bij de balk een val van Hanna bij de opsprong. Mede door het missen van het vijfde teamlid, niet genoeg voor een medailleplaats. Bij de senioren mocht Vera turnen bij de meisjes van Unitas. Bij de brug en de vloer een hele knappe 2de score, dus zeker een welverdiende plek in dit team en met dit team een derde plaats.