Tuinenwedstrijd Heemsteder met Nijssen Tuin Heemstede

De tuinenwedstrijd die de Heemsteder jaarlijks organiseert, is van start gegaan. Dit jaar sponsort Nijssen Tuin Heemstede de prijzen en jureert de inzendingen. Nijssen Tuin is een bekend tuincentrum in Heemstede. Het bevindt zich aan de Sportparklaan 25A. Het bedrijf dat is opgericht midden jaren zeventig in de vorige eeuw ontwikkelt zich van een kwekerij tot een plantencentrum en postorderbedrijf dat gespecialiseerd is in bijzondere en zeldzame bol- en knolgewassen. Sinds het overlijden van oprichter Peter C. Nijssen in 2005, leiden zoon Gert-Pieter en zijn vrouw Ineke de bloeiende onderneming.

Inmiddels bestaat het aanbod van het verzendhuis niet alleen uit het reguliere assortiment maar vooral ook uit exclusieve en zeldzame soorten. In totaal zijn er meer dan 750 variëteiten in de inmiddels beroemde catalogus opgenomen, verspreid over tientallen verschillende soorten en species. Voorjaars- en zomerbolgewassen. Bekende en minder bekende soorten. Zelf kweekt het bedrijf bijna niet meer. Soorten als Allium, Fritillaria, Erythronium, anemonen en historische tulpen worden op contractbasis voor Peter C. Nijssen gekweekt. Veel andere soorten worden ingekocht bij specialisten. Een aanzienlijk deel van de bijzondere, weinig bekende soorten is afkomstig van kwekers uit Engeland en Frankrijk, en zelfs uit Letland en Litouwen.

Peter C. Nijssen onderscheidt zich niet alleen door kwaliteit, service en een grote keuze aan bijzondere bol- en knolgewassen van andere leveranciers. Ook de persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel.

Het behoeft geen uitleg dat bij Nijssen voldoende expertise aanwezig is over tuinen, de invulling, het ontwerp, de sfeer(makers) en of de tuin bij- en vogelvriendelijk is. Net de aspecten waar de tuinen op worden gejureerd. Heeft u een heerlijke en fraaie tuin? Maak er een paar foto’s van en stuur ze in! Dat kan naar redactie@heemsteder.nl Wie weet komt uw tuin in de spotlights van de Heemsteder en wint u een mooi geldbedrag! Insturen kan tot en met eind augustus. Elke week wordt een mooie tuin geplaatst. Vergeet niet uw adres en een kort verhaaltje over uw tuin.

Voor openingstijden en allerlei andere nuttige informatie kijkt u op www.nijssentuin.nl

Telefoon: 023-528 0816.