Triple ThreaT ontvangt prijs voor Gezondste Wijk

Bij de jaarlijkse prijsuitreiking voor de Gezondste Wijk van Haarlem (donderdag 21 januari) is de eerste prijs door Hogeschool Inholland Haarlem uitgereikt aan Schalkwijk, vereniging Triple ThreaT. Deze vereniging timmert al zes jaar aan de weg met een combinatie van basketbal, dans en lifestyle voor jongeren uit Schalkwijk. Mede dankzij studenten Sport en Bewegen van Inholland Haarlem, is Triple ThreaT een samenwerking aangegaan met Sportclub HLC, waardoor nu freerunning is toegevoegd aan de toch al bijzondere combinatie van activiteiten bij de vereniging.

Triple ThreaT richt zich vooral op probleemjongeren uit de wijk en legt bij alle activiteiten de nadruk op lifestyle. Okrah: “Eigenlijk vinden we dat nog belangrijker dan het sporten. Het gaat ons erom dat we de jongeren een spiegel voorhouden en ze laten zien dat ze met een bepaalde passie verder kunnen komen in het leven. Ze hebben daarbij vaak behoefte aan een rolmodel en die bieden we ze in de vorm van een coach.” Philip Schemmekes is zo’n rolmodel. Ook hij is aanwezig om de prijs samen met Okrah in ontvangst te nemen: “Ik ben zes jaar geleden begonnen met freestyle basketbal bij Triple ThreaT en nu ben ik professioneel basketballer. Ik vind het heel belangrijk om als coach bij Triple ThreaT te blijven werken en zo mijn passie te delen met andere jongeren.”

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het feestelijke jubileumcongres van de hbo-opleiding Sport en Bewegen, die daarmee haar tienjarig bestaan vierde. Tijdens het congres onthulde clustermanager Vera van Waardenburg de nieuwe naam van de opleiding: Sportkunde.

Links op de foto staat Okrah Donkor, rechts staat Philip Schemmekes.