12_2018_Sint bij RCH

Trainen met Piet en voetbalverhalen vertellen aan Sint

Dank u, Sinterklaasje… Ondanks zijn drukke schema lukte het Sinterklaas en zijn Pieten toch om woensdag 28 november RCH te bezoeken. De voetbaltraining verliep plotseling heel anders toen er ineens twee Pieten probeerden hun kunsten te vertonen op het veld. Maar onverstoorbaar als de Racertjes zijn, lieten zij zich niet uit het veld ballen en lieten passes en moves zien, totdat de pepernoten kwamen.

Kort daarna kwam ook de Sint het terrein oprijden. Lang kon hij niet buiten staan, want het regende aardig. Allereerst waren de jongste Racerstalenten aan de beurt. In de kantine was het springen en dansen en de Sint had grote moeite kinderen en ouders stil te krijgen zodat hij een praatje kon maken met de spelers. Natuurlijk ging het grotendeels over voetbal. Na de teamfoto met de spelers was het de beurt aan de O8 en O9 kinderen en ook zij mochten al hun voetbalskills en wedstrijdverhalen aan de Sint uitleggen.

Lang kon Sint niet blijven, want deze dagen heeft hij het natuurlijk druk! Hij gaf nog wel het advies vooral de schoen neer te zetten, dat mogen ook voetbalschoenen zijn. Met een high five nam de Sint weer afscheid. Van de Pieten kregen de kinderen nog wat lekkers.

Tot volgend jaar Sinterklaas.

Foto: Harry Opheikens