I Love Toppop met Ad en Penney

Wie heeft er geen jeugdherinneringen aan het televisieprogramma Toppop uit de jaren 70 en 80? Die herinneringen komen nu tot leven tijdens de hilarische show i Love Toppop op 10, 11 en 12 december in het Haarlemse Patronaat.

Theatergroep Eglentier, de band Als de Brandweer en een heus Penney-showballet van Danshuis Haarlem maken samen I Love Toppop. Deze muzikale en theatrale hommage aan legendarische muziektelevisieprogramma’s, met memorabele optredens uit vervlogen tijden, wordt live neergezet op het grote podium.

Het verhaal: Toppop is in gevaar. MTV komt op de kabel, met videoclips. Dat betekent: geen playback-optredens meer op tv en als een artiest niet kan komen, ook geen dans meer door het showballet van Penney. Om hun toekomst veilig te stellen, gaan Ad en Penney (gespeeld door acteurs) op pad. Ze vragen hulp aan Chiel Montagne, ze bezoeken Van Oekel’s Discohoek en komen via Thommys Pop-Show bij Countdown terecht. Weet Adam Curry de oplossing?

I Love Toppop wordt een hilarische reis door ons collectieve geheugen, met veel theater, zang en dans. Guilty pleasures van Kate Bush, Baccara, Meatloaf, Donna Summer, Iggy Pop en vele anderen komen voorbij in deze vrolijke roadtrip met Ad en Penney. Een feest der herkenning! Toppop yeah!

I Love Toppop 10, 11 en 12 (bijna uitverkocht) december in Patronaat, Zijlsingel 2 te Haarlem. De show start om 20.45 uur. Kaarten: www.patronaat.nl of www.eglentier.nl