Tentoonstelling Laimböck: een Heemsteedse firma van wereldfaam

Op zaterdag 8 juni zal Ruud Laimböck, de voormalig directeur van de beroemde handschoenenfirma Laimböck, een tentoonstelling openen die gewijd is aan de geschiedenis van dit bedrijf en vooral de Heemsteedse jaren belicht. De tentoonstelling vindt plaats in het Pomphuis bij de watertoren, Watertoren 2 te Heemstede van de historische vereniging.

De Laimböcks hebben gedurende tachtig jaar, komend uit het Zillertal in Oostenrijk, heel wat mensen voorzien van warme handen. Het karakteristieke pand aan de Herenweg 133 was jarenlang in gebruik voor de productie van de overbekende en kwalitatief prachtige handschoenen.

Op deze tentoonstelling zijn natuurlijk alle soorten handschoenen te zien die in de loop van de jaren zijn gemaakt.  Aan de hand van de getoonde foto’s zullen velen familieleden en vrienden herkennen, want tal van Heemstedenaren en mensen uit de Bollenstreek hebben bij dit bedrijf een geschiedenis als ontwerper, verkoper, coupeur of naaister.

Mocht u meer willen weten over Laimböck: een artikel hierover is verschenen in het tijdschrift HeerlijkHeden (nummer 180) van de vereniging, verkrijgbaar bij de boekhandels in Heemstede.

Openingstijden: 8, 10, 15 en 16 juni van 11 tot 16 uur. Gratis toegang.

Foto aangeleverd door HVHB