Tafeltennissers HBC winnend van start

Vorige week ging de najaarscompetitie van start. Tafeltennisvereniging HBC doet hier met 18 teams aan mee. Daarvan komen er 3 uit op het landelijke niveau, die begonnen met een thuiswedstrijd in Heemstede.
Herenteam 1 besloot het vorige seizoen als kampioen van de nationale 3e divisie en maakte zaterdag zijn rentree in de 2e divisie. HBC kreeg Scylla uit Leiden op bezoek, dat dit seizoen voor de titel gaat. ‘Good old’ Fred van Oostenrijk (foto) kon de score helaas niet openen, maar Jeroen Kuijt en Josco Maaskant wisten de 2 daaropvolgende wedstrijden wél naar zich toe te trekken. Ook het dubbelspel en een volgende enkelpartij van Kuijt werden gewonnen waardoor er binnen no-time een 4-1 voorsprong op het scorebord verscheen. Vanaf dat moment werd HBC gedwongen een stapje terug te doen en moesten de Leidse spelers 3 keer gefeliciteerd worden. Hierdoor kwamen de tegenstanders weer op gelijke hoogte. In de een-na-laatste partij zette Josco Maaskant HBC vrij eenvoudig weer op voorsprong: 5-4. De 63-jarige Van Oostenrijk moest in de laatste pot nog één keer alles geven om zijn zo gewilde winstpartij binnen te halen, en daarmee de overwinning voor HBC veilig te stellen. Na een achterstand van 1-2 in sets gaf Van Oostenrijk vol gas en gunde zijn tegenstander nog maar 8 punten in de 2 laatste sets. Hiermee begon HBC met een keurige 6-4 winst aan de competitie, waarin handhaving het einddoel is. Volgende week staat er een pittige uitwedstrijd in Assen op het programma.
Jeugdteam 1 strijdt de komende maanden om een plek bij de beste 4 in de landelijke A-klasse, het hoogste nationale competitieniveau voor jeugdteams. Dit geeft vervolgens recht op spelen in de kampioensgroep, waarin uiteindelijk de Nederlandse titel te verdienen is. HBC won deze prijs eerder in 2007. Zaterdag werd er met 7-3 gewonnen van DTS uit Enschede. Milan Timmers en Matthijs van Beek pakten beiden 2 punten en Jean Robert Leliveld bleef zelfs ongeslagen met 3 overwinningen.  Een mooie start voor de HBC-jongens, waarbij een hoge eindklassering in de poule een reëel doel is.
In de landelijke C-klasse heeft jeugdteam 2 besloten om voor het kampioenschap te gaan. Na 3 uur besloten zij de middag met een 7-3 overwinning. Hiervan werden zelfs 4 wedstrijden met 3-0 in sets gewonnen! Lisa Goossens stond zelf geen enkele set af, Kenzo Kandelaar won keurig 2 partijen en ook Sanne Briefjes werd gefeliciteerd door een tegenstander. Tevens wonnen Goossens en Briefjes de dubbel dat het gewonnen puntentotaal op 7 bracht.
Kijk voor alle standen op: www.hbctafeltennis.nl