Taboes worden doorbroken met ‘Help, ik leef’

Inloophuis Kennemerland, waar (ex-)kankerpatiënten een warm welkom vinden, bestaat 5 jaar. Het huis in Santpoort wil bij dit lustrum stilstaan en organiseert een toneelstuk in theater De Luifel in te Heemstede. Belangstellenden zijn welkom op zaterdag 11 maart, van 15.00 tot 16.30 uur. ‘Help, ik leef!’ is een humoristische, muzikale en acrobatische act over een egocentrische kankerpatiënt.

Met dit stuk doorbreekt theatergroep Alaska Unlimited twee taboes tegelijk: dat om kanker niet gelachen mag worden en dat je niet mag zeggen dat een kankerpatiënt onuitstaanbaar kan zijn.

In Help ik Leef staat de relatie tussen een man en een vrouw centraal. Hans wordt succesvol behandeld voor kanker maar blijkt gaande het ziekteproces een moeizame, egocentrische man te worden. De relatie met zijn vrouw Annet komt hierdoor onder druk te staan. De worsteling van Hans en het effect hiervan op zijn vrouw Annet worden in deze humoristische voorstelling op muzikale en acrobatische wijze verbeeld.

Theater de Luifel vind je aan de Herenweg 96 in Heemstede. Voor deze voorstelling kun je via info@inloophuiskennemerland.nl of 023-8885367 kaarten (€ 7,50) reserveren. (inclusief 1 consumptie).