Succes voor ‘Emily’ heeft Heemsteeds tintje

De succesvolle serie concerten ‘Emily, op liefde en dood’ van het projectkoor van Stichting Muziekprojecten Pablo Neruda in Haarlem, Heemstede en Amsterdam is aanleiding geweest voor een vervolg in Hoorn.

Margret Wagenaar, directeur van Cinema Oostereiland in Hoorn kende de film ‘A quiet passion’ over het leven van Emily Dickinson en was benieuwd naar hoe een koor het werk van Emily zou laten klinken. Ze was zo onder de indruk van het concert dat ze meteen wist dat ze er iets mee wilde. Ze bedacht een mooi plan om Emily Dickinson nog meer bekendheid te geven. Iedereen moet die prachtige gedichten en muziek kunnen horen, vindt Margret.

Na overleg met de stichting bleken koor, ensemble, soliste Yvonne Weijers en Elly deWaard enthousiast om naar Hoorn te komen. Zo kan de Emily-dag op zondag 17 maart vorm en inhoud krijgen.

Tijdens haar leven was Emily Dickinson niet bekend; nu krijgt ze via de film een gezichten via de muziek een stem.

De combinatie van film en concert neemt het publiek mee in het werk en leven van een van de belangrijkste Amerikaanse dichters van de 19e eeuw. De Cinema en de Oosterkerk in Hoorn zijn er klaar voor; het koor, Yvonne Weijers, dichteres Elly de Waard, het ensemble en componist/dirigent Cees Thissen verheugen zich op deze kans om het geheel nog een keer voor en over het voetlicht te brengen.

Het programma begint zondag 17 maart om 10.30 uur met de film bij Cinema Oostereiland. Om 14.30 uur wordt het concert Emily, op liefde en dood ten gehore gebracht in de Oosterkerk. Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op www.cinemaoostereiland.nl