Straten Europese steden afschuimen voor intrigerende collages

Zondag 11 maart is er een duo-expositie ‘In The Long Run’ bij Grijp 17 aan de Grijpensteinweg 17a, Haarlem (tussen Leidsevaart en begin Randweg). Deze is te bezoeken van 11.00 tot 19.00 uur.

U kunt hier werk zien van de Haarlemse kunstenaars Tania Engelchor en Charles Bruijn. Zij worden beide geïnspireerd door bestaande beelden die ze verwerken in collages en schilderijen. Het tweetal toont tijdens deze eendaagse expositie werk waarin transitie een belangrijke rol speelt. Waar leiden die veranderingen uiteindelijk toe, ‘In The Long Run’?

Charles Bruijn heeft zijn atelier bij Grijp 17. Maar Grijp gaat veranderen en Charles verhuist. Deze expositie is de laatste die bij Grijp 17 als ateliercomplex te zien zal zijn.Gratis parkeren voor de deur, op loopafstand van station Heemstede/Aerdenhout en diverse bushaltes

Over de kunstenaars

Tania Engelchor (1962) genoot haar opleiding aan de Vrije Kunstacademie Haarlem. Voor haar intrigerende collages schuimt Tania de straten van Europese steden af, op zoek naar afbeeldingen op posters van ‘wildplakkers’. Haar atelier in IJmuiden ligt bezaaid met aan flarden gescheurde affiches die ze, al dan niet vergroot, verwerkt in haar kunst.

Charles Bruijn (1969) is als vormgever de oprichter Marker Reclamebureau. De laatste jaren legt hij zich steeds vaker toe op vrij werk. Zijn collages zijn een zoektocht naar een bewustzijn van tegenstellingen en stellen hem in staat de chaos in beeld weer te geven. Zijn persoonlijke aantekeningen die hij verwerkt in zijn collages maken dat hij afstand kan nemen.

Op de foto een deel van een door Charles Bruijn vervaardigd werk.