Stappenwandeling altijd ‘reuze gezellig gebeuren’

Al enige jaren wordt in Heemstede de 10.000 stappenwandeling georganiseerd door Team Sportservice Heemstede-Zandvoort. De naam ‘10.000 stappen’ is niet zomaar een mooi rond getal. Om gezond te leven zou een volwassene dagelijks 10.000 stappen moeten zetten. De wandeling werd maandelijks vol enthousiasme begeleid door Bas Harmes, maar nu heeft hij het stokje overgedragen aan Ellen Zwarter-Rol.

Gezond en gezellig
Mevrouw Rol was eerst een enthousiaste deelnemer aan de wandeling, die gemiddeld zo’n 25 deelnemers trekt. Met veel plezier neemt zij de wandeling over van Harmes: “De wandeling is altijd een reuze gezellig gebeuren. Het is bovendien belangrijk om in beweging te zijn! Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag. De 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Met de 10.000 stappenwandeling worden de deelnemers gestimuleerd dagelijks voldoende te bewegen. Daarnaast is het natuurlijk een goede manier om te ontspannen van de dagelijkse hectiek. De wandeling is geschikt voor iedereen!”

Nieuw startpunt
De eerste helft van het jaar wordt gestart vanaf sportpark Groenendaal, maar vanaf september is het startpunt snackbar De Sprinter aan de Zandvoortselaan (achter station Heemstede-Aerdenhout). Zo lukt het om de routes steeds afwisselend te houden. De wandelingen zijn de laatste zondagen van de maand, dus op 24 september, 15 oktober, 26 november en 17 december van 10.00 – 11.30 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis!