Sproei-installatie tennisbanen op afstand te bedienen

Met een druk op de knop op een tablet stelde wethouder Sebastiaan Nieuwland afgelopen zaterdag de nieuwe sproei-installatie van Tennisvereniging Merlenhove in gebruik. Na zo’n 50 jaar werd de oude sproei-installatie dit voorjaar vervangen. Een investering die de gemeente Heemstede, als eigenaar van tennispark Groenendaal, voor haar rekening nam.

Vóór de ingebruikname gaf Paul Barten, voorzitter van TV Merlenhove, de noodzaak aan van het vervangen van de oude sproei-installatie. Niet alleen de slijtage van buizenstelsel en sproeikoppen, maar ook de verouderde wijze van bediening maakte vervanging nodig. De parkbeheerder Frithjof Hosselet kan nu via zijn tablet de installatie op afstand bedienen. Daarnaast kan per baan gesproeid worden in plaats van per 4 banen. Handmatig sproeien in droge perioden is niet meer nodig en er is een betere waterverdeling waardoor 30% minder water wordt verbruikt.

Wethouder Nieuwland ging in op het belang van sporten en het duurzaam onderhouden van sportaccommodaties. De gemeente heeft daarom van harte meegewerkt aan de renovatie van de sproei-installatie.

De komst van wethouder Nieuwland werd afgesloten met een rondleiding in het heringerichte clubhuis. Samen met binnenhuisarchitecte Muriel de Mooy heeft een enthousiaste groep leden, onder leiding van pachtster Mirjam Neervoort, gewerkt aan deze herinrichting. Niet alleen werden de wanden opnieuw gesaust, het meubilair en de verlichting vervangen maar ook werd buiten een grote overdekte patio gecreëerd.

De komst van de wethouder viel samen met de opening van het tennisseizoen waarna de competitie-teams de banen opgingen voor hun eerste wedstrijden.