Sinterklaas goed op de hoogte van RCH-voetbal

Drukke tijden voor de Goedheiligman, maar hij weet toch altijd even een gaatje in de volle agenda te vinden om bij RCH in Heemstede langs te komen. Vol overgave waren de Racertjes, de O8 en de O9, aan het trainen afgelopen woensdag 30 november, toen zich ineens twee Zwarte Pieten zich in het voetbalgevecht stortten. Alle ballen op Piet!

Vol overgave bleven de kinderen achter de bal aanrennen totdat de trainers voorzichtig vertelden dat Sinterklaas al staat te wachten. Daarna vlogen alle kinderen de kantine in. De kleintjes vonden het best wel spannend, zeker de allerjongsten keken met open mond naar de Sint. Sinterklaas had zijn Grote Boek vol staan met RCH-voetbalnamen en was goed op de hoogte van het voetbalspel en de posities, die de kinderen innemen op het veld. Ook wist de Sint dat bij RCH ooit Johan Neeskens heeft gevoetbald en noemde hem als voorbeeld voor het harde werken om de voetbaltop te halen.

Sinterklaasliedjes en een dansje zorgden voor het muzikale intermezzo, maar verder was de aandacht op de kinderen gericht. Er waren er wel, die het voetbal prefereerden boven de knie van Sinterklaas en een handvol pepernoten, maar voor een voetbaltraditie werd nog wel even tijd gemaakt: De teamfoto met Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten.

Foto: Harry Opheikens