Sinterklaas bij RCH

“Het is woensdag 2 december. Vol verwachting klopt ons RCH-hart. De Sint bezoekt de allerjongsten bij RCH. Het trainingsschema was voor vandaag een beetje aangepast.  Linda kijkt om 5 voor twee buiten op het veld. Komen er wel kinderen? Er zijn er zo weinig. Ach, als de training om twee uur begint, dan hebben we nog vijf minuten en jawel hoor. Opeens stroomt het veld vol.

Twee tegen twee, kleine partijtjes, de training begint en dan, opeens… twee Zwarte Pieten, zoals we ze graag zien op dit geweldige kinderfeest. Ineens was de aandacht richting trainers weg. De Pieten namen het echter over. Allemaal 10 keer opdrukken! en dus alle kinderen door de knietjes en opdrukken.

Daarna bedachten de Pieten om even een partijtje te gaan spelen. We zagen door de bomen… o nee, we zagen door de kinderen de bal niet meer. Gelukkig had een van de Pieten opvallend roze schoenen aan en daar was af en toe ook de bal te vinden.

De Pieten moesten wel bekennen dat de conditie niet optimaal was. Na een kwartiertje stopte er een auto en wie hebben we daar? Sinterklaas in hoogst eigen persoon. In de wandelgangen werd gefluisterd dat Sinterklaas een voetballiefhebber is, dus kwam al snel het verzoek dat Sinterklaas een balletje mee kwam trappen, maar ja, met respect, op bepaalde leeftijd is het beter om niet te gaan voetballen.

Dus werden de kinderen verzocht in de kantine plaats te gaan nemen en een hartelijk welkomstlied te gaan zingen, zodat Sinterklaas met een plezierig gevoel de kantine in zou komen. Je kan maar beter, gezien de dagen tot 5 december, Sinterklaas een beetje te vriend te houden. Toch wel hier en daar wat gespannen gezichten, want Sinterklaas nam aardig wat RCH-spelertjes op schoot om een gezellig babbeltje te houden. Helemaal vrolijk werd hij dat sommige mannen toch wel hun voorkeur uitspraken voor Ajax.

Een liedje zingen gaf wat meer problemen, maar dat werd opgelost met wat dansjes door de Pieten, waarbij iedereen van de banken kwam. Voor je het weet is het alweer tijd voor de Sint om naar een volgend bezoekje te gaan. Het zijn natuurlijk drukke tijden waarin vele kinderschoenen gevuld moeten worden.

En tja, wat hoort er bij een voetbalclub? Inderdaad, de teamfoto’s als mooi aandenken aan deze heugelijke dag. Alle kinderen kregen nog een zakje lekkers mee.

Dag Sinterklaasje, daaag… Tot volgend jaar maar weer.”

Foto: Harry Opheikens.