Sfeer uit 18e eeuw nog goed voelbaar

Op de IVN-excursie dinsdag 4 april kunt u genieten van de geuren en kleuren van de bijzondere voorjaarsbloei en bloesems. En met een beetje geluk zorgen de vogels voor een voorjaarsconcert. Groenendaal is een eeuwenoud duingebied dat deel uitmaakte van de buitenplaatsen Bosbeek en Groenendaal. De restanten van de tuinarchitectuur uit de 18e eeuw zijn in het gebied nog goed te zien. Vooral in de avondschemering is de sfeer van die tijd nog voelbaar.

Door het ecologisch beheer is een groot deel van het wandelbos een paradijs voor vogels en een toenemende variatie aan planten en bomen. Ook wordt aandacht besteed aan de vroege voorjaarsbloei en stinsenplanten maar ook aan de sporen die de geschiedenis van de landgoederen Meer en Berg en Groenendaal in het wandelbos hebben achtergelaten. Zo heeft Groenendaal nog een prachtige waterkom omzoomd met eeuwenoude lindebomen. Tevens een mooie lindelaan in het voorjaarslicht. Een IVN-wandeling op een lenteavond is een mooie gelegenheid om te genieten van dit natuurschoon.

Vertrek is om 18.30 uur bij het informatiebord op de parkeerplaats van restaurant Groenendaal. Deelname is gratis. Meer informatie bij Wim Swinkels, 023-5293302. Of op www.ivn.nl/zk