‘Sfeer belangrijkste bij Open Draijer Bouw toernooi’

Op Tennispark Groenendaal werd afgelopen zondag 8 juli het sterke en gezellige Open Draijer Bouw toernooi van Tennisvereniging Merlenhove afgesloten met het spelen van de finales. In de hoogste categorie (A) ging de titel voor herenenkelspel naar Colin de Heer.

Herenenkel categorie A

Vorig jaar was Koen Heupers van Eindenhout verliezend finalist. Dit jaar trof hij zijn dubbelpartner Colin de Heer van Arnolduspark als tegenstander. Deze had vrij makkelijk de eindstrijd bereikt. De eerste set wist De Heer te winnen, de tweede set ging relatief gemakkelijk naar Heupers. Met vooral slagen-duels uit het achterveld ging het in de derde set lange tijd gelijk op. Aan het eind van de derde set trok De Heer aan het langste eind en won met 6-3; 3-6; 6-3.

Herendubbel in de A categorie

De dubbels werden in een poule van vier gespeeld. Hierin speelden de beide enkel finaliste Heupers en De Heer samen en wonnen op overtuigende wijze de poule. Tweede werden Michiel van de Bogaert en Ton Tak beiden van TC Kontakt, die in totaal net één set meer gewonnen hadden dan Ton Bulters en Willem Vissen van TC Hillegom.

Dames en gemengd dubbel

De titel in het damesenkel ging naar Famke van Trigt van TC Hillegom die met 6-3; 6-2 te sterk was voor Anne Weber.
Eerste dame van TV Merlenhove Marloes Jutte vormde dit jaar met KNLTB Bondsvoorzitter Roger Davids van LTC Eindenhout een gemengddubbel. Op overtuigende wijze wisten zij de overwinning te behalen in het gemengddubbel door vader en dochter Van Trigt te verslaan met 6-4; 6-2.

Geslaagd Toernooi

Wedstrijdleidster Danique Mense en haar team kijken met veel plezier terug op een geslaagd toernooi. Met een record aantal van 412 deelnemers in 42 categorieën werden 318 partijen afgewerkt, 4 meer dan vorig jaar.
“Het weer is ons enorm goedgezind geweest. Het tennis was van hoog niveau en in alle categorieën was wat te beleven. Ook naast het tennis was er veel te doen. Zo was er vrijdagavond een muziekquiz. De sfeer tijdens het druk bezochte toernooi was goed, iets wat wij bij Merlenhove het belangrijkste vinden,” aldus Danique.

Op de foto: Verliezend finalist Koek Heupers.