Scholieren maken kennis met rolstoelbasketbal

De gemeente Heemstede en Sportservice Heemstede-Zandvoort brengen ook dit schooljaar jongeren meer aan het sporten en bewegen. Dit doen zij onder andere via het project Sporthackers: een project dat niet alleen het sporten zelf nastreeft. Zo maakten de leerlingen van het Hageveld College kennis met een wel heel bijzondere sport: rolstoelbasketbal.

(S)cool on wheels
200 leerlingen van het Hageveld College maakten in januari in het kader van Sporthackers kennis met (S)Cool on Wheels, een project met als doel een positieve beeldvorming te creëren ten aanzien van mensen met een beperking in de maatschappij.

Gastdocent John van der Meer van (S)Cool on Wheels bezocht het Hageveld College en legde uit hoe hij zelf gehandicapt is geraakt en wat dat voor gevolgen met zich meebracht. De leerlingen kropen vervolgens zelf in de huid van sporters met een handicap, door in de rolstoel te basketballen en geblinddoekt te sporten. Tijdens het sporten lag de nadruk op dat wat wel mogelijk is.

Het project werd ook in 2015 aangeboden. (S)cool on wheels was toen zo’n succes, dat een aantal leerlingen gastdocent John van der Meer hebben geholpen bij het ontwikkelen van nieuw ‘aangepast’ sportaanbod. Vakdocent lichamelijke opvoeding Marieke Schaap: “Deze leerlingen waren zo enthousiast over de lessen dat zij John in januari ook geassisteerd hebben met de clinics voor de nieuwe leerlingen. Geweldig om deze betrokkenheid te zien!”