Schaatsen voor de Contacthond en een bijzondere therapie

Zondag 13 maart organiseert Stichting Contacthond een oer-Hollands evenement. Op de laatste dag dat de ijsbaan in Haarlem dit seizoen open is, kun je schaatsen voor een heel goed doel. De opbrengst van deze schaatsmiddag wordt gebruikt voor onderzoek naar de inzet van speciaal opgeleide honden bij therapie voor kinderen met Down en autisme. Met het schaatsbenefiet hoopt Contacthond voldoende geld op te halen om de wachtlijst voor deze bijzondere vorm van therapie in regio Haarlem weg te werken. En daardoor nóg meer kinderen met een beperking een stap verder te helpen.

De speciaal opgeleide honden van Contacthond zijn al acht jaar een succesvol hulpmiddel bij (onder meer) logopedie, fysiotherapie, speltherapie en psychomotore therapie voor mensen met een beperking. “Samen met Stichting SAM, bekend van de dolfijntherapie, doen we wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de inzet van onze honden bij therapie voor kinderen met Down en autisme. Daarbij kijken we naar de ontwikkeling van spraak, taal en sociale vaardigheden”, vertelt Contacthond-oprichtster Nikki Rethmeier. “Het is belangrijk om de meerwaarde van therapiehonden te onderbouwen met onderzoeksresultaten.”

Het Contacthond schaatsbenefiet zondag wordt gehouden van 13.00 tot 16.00 uur op de ijsbaan in Haarlem (IJsbaanlaan 2). Inschrijven gaat via www.contacthond.nl. Schaatsen zijn te huur bij de ijsbaan. Meedoen kan op drie manieren:
· Doneer €15 en ontvang een entreekaartje.
· Kom in actie! Ontvang je persoonlijke actiepagina, deel die via social media, e-mail en/of Whatsapp en vraag vrienden, familie en collega’s om je te sponsoren. Je ontvangt een entreekaartje als je minimaal €15 hebt opgehaald.
· Bedrijven kunnen een bijdrage doneren (minimaal €450,-) en krijgen in ruil vier entreekaartjes.
Alle deelnemers ontvangen een sponsorpakket en maken kans op prachtige gesponsorde prijzen, zoals een jaar gratis schaatsen op de Haarlemse ijsbaan.

Stichting Contacthond leidt honden op tot therapiehonden en zet ze, samen met een gespecialiseerde hondenbegeleider, in bij diverse zorginstellingen en praktijkscholen in Nederland. De therapiesessies worden altijd begeleid door een ervaren therapeut van de instelling. De opleiding en inzet van de therapiehonden wordt gefinancierd door fondsen, giften en donateurs.