Foursaxes.com

Saxofoonliefhebber?

PARTNERBIJDRAGE

Ook zo’n fan van saxofoonmuziek? Veel mensen zijn fan van de saxofoon. Dat is niet zo gek als je weet hoeveel verschillende soorten muziek prachtig klinken op de saxofoon. Als één sax al zo mooi klinkt, hoe zal het dan zijn met 4 saxen zoals in een saxofoonkwartet? De verschillende ‘stemmen’ in het kwartet; de heldere sopraan, de mooie alt, de sonore tenor en natuurlijk de prachtige diepe baritonsaxofoon klinken magnifiek. Met elkaar maken ze prachtige muziek. Dat geldt voor jazz, pop, blues maar zeker ook voor klassieke en ‘gewone’ eigentijdse muziek (van kerstliedjes tot feestmuziek). 

Een hele familie

Veel saxofoonliefhebbers kennen de altsaxofoon, maar als je langer speelt, krijgen mensen vaak zin om een ander lid van de saxofoon-familie te gaan bespelen. Zoals de sopraan of die prachtige bariton sax! 

En ja, dat is het fijne van saxofoon spelen: alle 4 de saxofoons hebben dezelfde grepen. Dus, behalve wat wennen aan een iets andere manier van aanblazen en het even zoeken naar de precieze plaats van de kleppen, is het een ‘fluitje van een cent’ om naast de vertrouwde sax nog een andere sax te gaan spelen. En dat is ook leuk als je samen speelt met anderen! Wisselen van instrument en dus van partij is dan mogelijk en dat houdt het voor jezelf heel levendig en uitdagend. Nu eens ‘in the lead’ met de sopraan of alt, dan weer een mooie ondersteunende melodie met de bariton; genieten!

Professionele arrangementen

Maar om mooie muziek te kunnen maken heb je wel goede arrangementen nodig waarmee alle instrumenten tot hun recht komen. Gelukkig is er sinds enige tijd de website Foursaxes.com die daarin voorziet. Een website met meer dan 200 arrangementen van heel diverse muziek, zowel klassiek als modern. Een enorme keuze aan betaalbare arrangementen! Op de site kun je alle arrangementen beluisteren, dat is echt heel prettig. Als je een arrangement bestelt, krijg je het als pdf toegestuurd. De arrangementen zijn muzikaal en professioneel; de arrangeur is zelf geschoold musicus en saxofoonspeler en dat merk je aan het niveau. Ook kun je, op aanvraag, een arrangement laten maken voor een muziekstuk dat je graag zou willen uitvoeren met je kwartet (voor het jubileum van opa bijvoorbeeld).

Ook leuk: er komen nog steeds nieuwe arrangementen bij! Neem een kijkje op de website en laat je verrassen.