Rotaryleden Santpoort steken handen uit de mouwen

Op zaterdagmorgen 12 maart hebben 10 leden van de Rotaryclub Santpoort-Brederode de handen uit de mouwen gestoken in het kader van NLDoet. Ze verzamelden op de Zijlweg 145 in Haarlem.

Ze kregen daar uitleg van Suzanne Jenkins (coördinator) over de werkwijze en de doelgroep van Kinderdienstencentrum De Wollewei. Dat is een plek waar kinderen met (vermoeden van) een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke, zintuiglijke of meervoudige handicap, dagelijks in een prachtige omgeving met vaste medewerkers en veel vrijwilligers intensief en met veel liefde worden begeleid. Op www.onstweedehuis.nl is hierover meer informatie te vinden.

Wat waren de klussen zoal? Schoonmaken van speelgoed, lokalen, meubilair en bedden, knippen van de heg en aanvegen van een speelplaats, schoonspuiten van twee schoorstenen op het dak, broodjes smeren en koffie zetten, in elkaar zetten van 4 plantenbakken, 2 bergkasten, reinigen van buitendeuren en een overdekte speelplaats, het vullen van de plantenbakken en zo waren er nog wel meer klussen te klaren of spontaan te bedenken. Gelukkig werden de 10 leden van Rotaryclub Santpoort-Brederode bijgestaan door 15 enthousiaste leden van de Soroptimisten Haarlem e.o..

Aan het eind van de zaterdagdag waren veel wensen van de medewerkers gerealiseerd.  Door sponsoring in natura en met euro’s geschonken door de beide serviceclubs mede dankzij Hubo aan de Zijlweg (medewerker Joep die op een vrije dag spontaan zijn deskundige hulp aanbood) is De Wollewei geholpen dankzij NLdoet.

Met een NLdoet-oorkonde in de hand en een goed gevoel in het hart werd de dag om 16.00 uur afgerond.