Rond de duizend roeiers verwacht voor Spaarne Lenterace

Op zondag 29 mei wordt de Spaarne Lenterace gehouden, georganiseerd door de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘Het Spaarne’. Deze voorjaarsklassieker heeft een schitterend parcours van 4,5 km voor volwassenen en 2 km voor junioren. De roeiwedstrijd begint voor volwassenen op de ringvaart nabij de wijk Merlenhoven en eindigt voor het clubgebouw aan het Spaarne. Junioren starten op het Spaarne, net iets ten noorden van het Theehuis. Belangstellenden zijn welkom tussen 9 en 17 uur langs de ringvaart, het Spaarne of in het clubhuis aan het Marisplein 5 in Heemstede om deze race te aanschouwen.

In totaal zullen zo’n 250 ploegen deelnemen met rond de 1000 roeiers. De wedstrijd is sinds jaar en dag populair onder zogenaamde veteranenroeiers. Dat zijn roeiers vanaf 27 jaar oud tot ver voorbij de 70. Dit jaar is op veler verzoek ook een wedstrijd voor junioren uitgeschreven. Het mooie parcours leent zich perfect voor deze wedstrijden. Er zijn dan ook vele oud-toproeiers die deelnemen.
Traditiegetrouw leveren de deelnemende Spaarneleden een taart in als inschrijfgeld. Dat levert altijd een heerlijk taartenbuffet op.

De buurt rond de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging ‘Het Spaarne’ aan het Marisplein, tegen de grens met Haarlem, zal die dag volstaan met botenwagens. Ook het vaargebied van de ringvaart Bennebroekerbrug tot het Spaarne voorbij de Crayenestervaart zal drie keer 2 uur afgesloten zijn voor bootverkeer. De precieze tijden staan op www.hetspaarne.nl/stremming

Tijdens de wedstrijd wordt gecollecteerd voor Stichting ALS.

Voor meer informatie zie: www.lenterace.nl en www.hetspaarne.nl of volg Lenterace op Facebook: facebook.com/lenterace