Recordaantal deelnemers voor Burendag

Nederland viert dit weekend massaal Burendag. In meer buurten dan ooit zijn activiteiten georganiseerd om het contact tussen buurtgenoten te bevorderen. Inwoners uit Heemstede vierden de twaalfde editie van het evenement met bijzondere Burendagactiviteiten. Zo werd er in de Van de Spiegellaan in Heemstede een groot straatfeest georganiseerd – met spelletjes, een stormbaan waar buren met hun kinderen een race op hielden en een gezellige buurtbarbecue – om alle nieuwe buren te leren kennen en nader kennis te maken met elkaar. Initiatiefnemers Douwe Egberts en het Oranje Fonds nodigen jaarlijks op de vierde zaterdag van september buren uit om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, samen te komen. Contact leggen met elkaar zorgt er immers voor dat buurten het hele jaar door gezelliger, socialer en veiliger worden.

Recordaantal deelnemers
Dit weekend brengt Burendag zeker 1 miljoen buren dichter bij elkaar. Een kleine 6.000 buurten in heel het land organiseren een activiteit om buren met elkaar in contact te brengen, dat zijn bijna 1.400 meer deelnemers dan vorig jaar. De activiteiten die buren op deze dag ondernemen – variërend van het timmeren van een picknicktafel tot het aanleggen van een buurtmoestuin – hebben als doel buren met elkaar in contact te brengen. De contacten die op Burendag gelegd worden maken buurten het hele jaar door socialer en veiliger.

Douwe Egberts organiseerde in 2006 de eerste editie van Burendag met 300.000 deelnemers. Het koffiemerk wil mensen dichter bij elkaar brengen en gelooft dat Burendag het contact tussen mensen bevordert. In 2008 sloot het Oranje Fonds, het grootste sociale fonds van Nederland, als medeorganisator aan. Het recordaantal buren dit jaar deelneemt kon via www.burendag.nl een aanvraag indienen bij het Oranje Fonds, dat een financiële bijdrage beschikbaar stelt voor Burendagactiviteiten.