RCH geen derde klasse

Na de geweldige eindspurt van RCH in de vierde klasse D onder leiding van Roland Ebbeling en Richard Hoogervorst eindigde RCH op de tweede plek en had zodoende recht op nacompetitie om te kunnen promoveren naar de derde klasse. Na winst zou er nog een tweede ronde volgen. Helaas kwam het zover niet. Beide trainers waren er niet en dus mocht Mehmet Simsek, de nieuwe trainer voor komend seizoen, deze belangrijke taak op zich nemen. Met de bus vertrok RCH met aanhang naar Nederhorst, de tegenstander in de eerste ronde. Nederhorst was laatste geworden in de 3de klasse

De toeschouwers kregen een eerste helft voorgeschoteld, waarin RCH zeer onrustig begon met veel onnodig balverlies door onnauwkeurige en wilde passes. Verrassend des te meer dat RCH op voorsprong kwam na 9 minuten spelen. Een geweldige voorzet van de rechterkant van Nigel Hoep werd hard ingekopt door Rick Balaydin. Daarvoor was RCH keeper Jari al een keer op de proef gesteld. Het doelpunt leverde geen beter voetbalspel op. Sterker nog, 4 minuten later was het 1-1. De bal werd achterin niet goed weg gewerkt en met een gericht schot wist Nederhorst op gelijke hoogte te komen.

RCH bleef vooral tegen zichzelf knokken. Beide ploegen wisten amper kansen te creëren, veelal door te slordig spel. In de 24ste minuut was RCH dicht bij de tweede treffer, maar de Nederhorstkeeper stopte de vrije schop knap, in de rebound kopte Rick Balaydin over.RCH verspeelde de bal op het middenveld en gelijk een counter van Nederhorst. In een 1 op 1 situatie werd RCH keeper Jari van Drunen gepasseerd, 2-1 voor de thuisploeg. RCH kreeg nog een momentje voor de 2-2, maar het schot van Under Ceylan ging net naast.

Na rust begon RCH met dezelfde 11.De eerste kans was voor RCH met een schot van Ursel IJssel, maar die werd gepareerd door de Nederhorst keeper. In de rebound schoot Josh Booms over.

Na 15 minuten een diepe bal van Nederhorst, de defensie van RCH stond te appelleren voor buitenspel, maar geen fluitje en Nederhorst kon doorgaan en kreeg zodoende veel tijd en ruimte op te scoren. Keeper Jarig kwam nog uit, maar kon het gerichte schot niet stoppen, 3-1. Op dat moment tegen de verhoudingen in.

Ondanks het fellere en betere spel van RCH kwam RCH niet door de verdediging van Nederhorst heen. RCH zette alles op alles, waardoor Nederhorst nog meer ruimte kreeg voor counters en zelfs een aantal keer dichtbij de 4-1 kwamen, maar Jari van Drunen voorkwam erger.

In de 85ste minuut de aansluitende treffer van RCH. De zoveelste aanval richting Nederhorstdoel en de voorzet van Ursel IJssel werd weer knap ingekopt door Rick Balaydin. Ondanks de 5 minuten extra  tijd lukte het RCH niet de gelijkmaker te scoren voor een verlenging en zo vertrok RCH zwaar teleurgesteld richting Heemstede. De ‘derde-klasse-droom’ is voorbij.