Randy Hansen brengt The Jimi Hendrix ‘Experience’

De Amerikaanse gitarist Randy Hansen werd geboren in Seattle – net als Jimi Hendrix. Hij werd op zijn 12e voor de eerste keer geconfronteerd met de muziek van Hendrix en vanaf dat moment is alles in een blijvende stroomversnelling geraakt. Vanaf 1977 is Randy zich zelfs geheel gaan toeleggen op zijn Hendrix-act waarbij hij de gitaarsound van de veel te vroeg gestorven held in steeds grotere perfectie weet te herscheppen.

Op donderdag 21 april komt Randy Hansen naar Patronaat Haarlem. De combinatie van de stem en de manier waarop hij zijn gitaar laat zingen laten Randy uitgroeien tot de reïncarnatie van Jimi Hendrix! Zelfs het gitaarspel met zijn tanden (en op zijn rug!) beheerst Randy als geen ander! Niet voor niets is Randy zelfs met de originele leden van The Jimi Hendrix Experience, Mitch Mitchel en Buddy Miles van de “band of Gypsys” op tour geweest! Hij is eigenlijk ook geen doordeweekse cover- of tribute-artiest, maar inmiddels volwaardig lid van de “Hendrix Family”…Randy Hansen tourde verder onder andere met Ritchie Blackmore, The Beach Boys, Bob Seger, Jethro Tull, Jack Bruce en Uriah Heep. De toptijden van de sixties zitten hem dus in het bloed, en dat is deze avond te horen ook, tijdens weer zo’n prachtige experience in Patronaat!

Het poppodium is geopend vanaf 20.00 uur; de aanvang is 20.30 uur. Kaarten: €15,- (ex fee) vvk €18,- aan de deur. Zijlsingel 2, Haarlem. Telefoon: 023 517 5850, www.patronaat.nl