Pruimentijd op Meermond

De zomervakantie is begonnen. De vrijwilligers van Meergroen, zelf in vakantie bezetting, zagen vrijdag op hun wekelijkse werkdag met genoegen de eerste ouders met kinderen komen genieten. Lekker wiebelen op de speeltouwen, ontspannen bouwen aan een hut voor een dag, of een keiharde glijvlucht maken op de kabelbaan. Het is de kinderen gegund, na een jaar hard buffelen in de schoolbankjes.

De fruitbomen om hen heen hangen al vol met fruit. De lage, prikkende, kruisbesstruiken gaven vorige week hun eerste vruchten al prijs aan de leerlingen van de Molenwerf.  Maar wie goed kijkt ziet dat er nog genoeg fruit voor handen is. Laat de appels nog maar even hangen, die zijn nog lang niet rijp. De pruimenbomen op de helling, die hangen nu vol. Je herkent ze aan hun diepe kleur, en de makkelijke manier waarop ze van de tak loslaten. Wie moeite moet doen om een pruim los te rukken, krijgt een onrijpe pruim als beloning. Inderdaad, zuurpruim.

Vrijdag wordt er opnieuw gewerkt op Meermond. De vrijwilligers vertellen je graag waar het rijpe fruit hangt.  Voor wie zin heeft, kom plukken, of help een handje mee. Wie eerder wil komen plukken is ook welkom. Neem een bakje rijp fruit mee naar huis, dan blijft er genoeg over voor iedereen.  Het onrijpe fruit komt later dit jaar. Op 27 september is er natuurlijk weer het traditionele Oogstfeest op Meermond.

Foto: Pruimen van Meermond, klein maar fijn (foto aangeleverd door Meergroen).