Prinses Beatrix bij viering 90-jarig Simavi

Simavi besteedde op woensdag 28 oktober aandacht aan haar 90-jarig bestaan met het symposium ‘Voorkómen is beter’. Dat gebeurde bij de Vereenigde Doopsgezinde Gemeente Haarlem, in het bijzijn van beschermvrouwe prinses Beatrix, partners, donateurs en vrijwilligers. Tijdens deze feestelijke ochtend werden het verleden, heden en de toekomst van Simavi op een bijzondere manier met elkaar verbonden door presentatrice Sylvana Simons. Zij interviewde directeur Ariette Brouwer en fotograaf Raymond Rutting.
Daarnaast spraken Maria Martens (CDA, Eerste Kamer), Ephy Imbala Munameza (partnerorganisatie CABDA in Kenia) en Merijn Everaarts (samenwerkingspartner Dopper) over het werk van Simavi en de impact daarvan.
Na de bijeenkomst in de kerk, waarbij alle bezoekers hun wensen opschreven, die als een rode draad door het programma liepen, bezocht prinses Beatrix als eerste de expositie ‘Voorkómen is beter – 90 jaar Simavi’ van fotograaf Raymond Rutting in de naastgelegen ‘Fotogalerie De Gang’. Raymond Rutting heeft tijdens zijn rondreis door Ghana de noodzaak en impact van het werk van Simavi vastgelegd. De expositie is gratis toegankelijk voor het publiek van 31 oktober tot en met 30 januari 2016.
Simavi streeft naar een gezonde basis voor iedereen. Zij hebben als doel om in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen in kwetsbare gebieden in Afrika en Azië structureel te hebben verbeterd. Om deze ambitie te realiseren werken zij volgens een geïntegreerde aanpak waarin behoeften, wensen en ideeën van de lokale gemeenschappen centraal staan. Want ontwikkeling begint bij een gezonde basis.
Foto: Carolien Sikkenk.