9_2018_uitslag tuinenwedstrijd_2018

Prijswinnaars tuinwedstrijd Heemsteder & Nijssen Tuin en bulbs

Het zit hem niet in de grote oppervlakte, maar wat doe je met ruimte. Vraag dat maar aan Roel en Leonne Beekmeijer die hun tuin aan de Meijerslaan hebben ingericht als een stukje Veluwe. Ze kennen het Nationale Park heel goed van de vele wandelingen die ze er maken. Pronkstukje van hun tuin is een echte maar niet meer nodige paddenstoel van de ANWB uit de Waterleidingduinen, die zij via een wandelvriend kregen. Wijst nog de weg naar Lisse en het fietspad naar Heemstede.

Zij kunnen voor 100 euro besteden bij Nijssen Tuin. Diny de Vries aan de Dixlaan won de tweede prijs van 50 euro. Zij was voorgedragen door de buren die meegenieten van haar tuin waar grote stenen en houten vlonderdelen passen bij de beplantingen. Ingrid Bueno Biboz ontving 25 euro met haar kleine tuin aan de Grevelingen waar je zo van huis uit in de kleine maar zeer sfeervolle tuin komt. Echt een plaatje om te zien. Extra prijzen had Ineke Nijssen voor Ingrid Snitker die aan de Lanckhortstlaan zoveel kleur heeft in haar potten en plantenbakken. In de tuin van Ria van Breukelen en Kees Kroezen aan de IJssellaan zoemen de bijen tussen de vele bloemen, goed voor 25 euro. Ineke Nijssen deelde die prijzen zaterdagochtend uit in het Tuincentrum aan de Sportparklaan.

Bollenweekend bij Nijssen Bulbs

De oktobermaand is bij uitstek de maand om de bloembollen te planten. Bijzondere, exclusieve bol- en knolgewassen en zeldzame soorten zijn een specialiteit van Nijssen Bulbs aan de Sportparklaan.

Ruim 750 variëteiten vindt u in de jaarlijks uitkomende bloembollencatalogus. Bijzondere Rembrandttulpen van de Hortus Bulborum, herfstbloeiende krokussen, Engelse sneeuwklokjes, gigantische alliums en zoveel ander moois. Op het plantencentrum in Heemstede aan de Sportparklaan is een aanzienlijke collectie vaste planten, clematissen, heesters, rozen, zaden en naar gelang het jaargetij een uitgebreid assortiment bloembollen en één-jarigen te bewonderen. Er worden geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruikt, waardoor we beter verantwoord omgaan met hun natuurlijke omgeving, besproeien doen ze zoveel als mogelijk met regenwater. Het aanbod in biologisch gekweekte producten groeit; kruidenplanten en zaden van de Bolster hebben zij op dit moment in hun assortiment. U ziet een mooie wereld als u hun website www.nijssenbulbs.nl opent.

Op de foto vlnr: Ingrid Snitker, Roel en Leonne Beekmeijer, Ineke Nijssen, Diny de Vries en Ingrid Bueno Biboz.

Ton van den Brink