Prijswinnaars Tuinenwedstrijd in de bloemetjes gezet

Voor de nummers 1, 2 en 3 in de Tuinenwedstrijd was er bij Tuincentrum De Oosteinde een grote bolchrysant. En uiteraard de gewonnen prijs, waardebonnen van €25, €75 en €100 euro voor respectievelijk de 3e, 2e en 1e prijswinnaars. De tuinenwedstrijd van 2017 die deze krant organiseerde samen met De Oosteinde was een groot succes. Veel mensen stuurden foto’s op van hun voor- of achtertuin, balkon en terras. Het deelnemersveld was op die manier echt divers te noemen. Ook al wat inrichting van de tuinen betrof: weelderige bloementuinen, terrastuinen met zitjes, kleine, efficiënt ingerichte postzegeltuinen, grote lappen grond omzoomd met struiken, tuinen met kunst… De jury, onder leiding van

Tuincentrumeigenaar William Dobbe koos de drie mooiste uit. Een derde plaats voor Sander Kroll wonend aan de Lorentzlaan met een verrassende groene tuin. Kunst in de tuin zorgt voor kleur. Tweede is geworden mevrouw De Zwart. Haar tuin aan de Molenlaan is binnen vijf jaar een mooie oase geworden. Ze heeft zelf het ontwerp gedaan. Tijdschriften met tuinen en van gedachten wisselen met andere liefhebbers hielpen er aan mee. De fraaiste inzending: zóveel diversiteit op een betrekkelijk kleine ruimte (7 bij 5 meter) was van mevrouw Vreeburg.

In deze tuin met onder meer bonsai en acers is ook een vijver met koikarpers. Die eten uit de hand van hun kleinzoon. Dit ontwerp is een lust voor het oog met onder meer een vleugje Japan… Reactie van mevrouw Vreeburg: “De 13e – september – geeft geluk dus. Wij zijn 40 jaar getrouwd die dag en toen werd ook de uitslag bekendgemaakt van de wedstrijd.” Een leuk cadeau dus. Alle prijswinnaars gefeliciteerd met hun gewonnen waardebon, die zij kunnen besteden in het gevarieerde tuincentrum aan de Zandlaan in Hillegom of in het filiaal in Vijfhuizen, net op de grens van Haarlem.