Prijs voor sportiefste basisschool: De Julianaschool

De Julianaschool in Overveen heeft donderdag 16 juni de eci Boekenkast gewonnen, de prijs voor de sportiefste basisschool. De reden: zij deden met de meeste deelnemers mee aan de eci Letterenloop. De kinderen uit Haarlem en omgeving werden uitgedaagd om met hun eigen school te komen lopen voor de 4.500 kinderen op vier lagere scholen in het township Mitchell’s Plain, net buiten Kaapstad. Elke leerling droeg zo direct een steentje bij aan de donatie aan Run4Schools. Deze stichting maakt zich sterk voor de kinderen uit het township, die via in- en naschoolse activiteiten gestimuleerd worden om hun talent op het gebied van sport, dans en muziek te ontwikkelen.
De Julianaschool uit Overveen trommelde de meeste kinderen op: zij stonden met maar liefst 84 leerlingen aan de start van de eci Letterenloop. Naast de naam ‘sportiefste school’ en de bijbehorende enorme Scholenbokaal won de Julianaschool ook de eci Boekenkast: een kast vol nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek, gesponsord door online boekwinkel eci. De kinderen die meededen kregen deze boekenkast donderdag uitgereikt door eci-directeur Petra Lubbers.
Vorig jaar was de winnende school de Liduinaschool, toen met 39 leerlingen; de Julianaschool heeft het deelnemersaantal dus meer dan verdubbeld. De Liduinaschool was dit keer de runner-up. Het was een close finish, want deze Haarlemse school kwam met 80 kinderen naar de Letterenloop. Op de derde plaats eindigde nieuwkomer OBS de Cirkel. Deze school deed niet eerder mee aan de eci Letterenloop maar kwam nu met 47 kinderen naar de IJsbaan Haarlem, waar de kidsrun plaatsvond. De andere deelnemende scholen waren mytylschool De Regenboog, met 14 leerlingen, en de Dreefschool, met 9 kinderen.

Na de uitreiking van de eci Boekenkast overhandigde Marion Hoff, voorzitter van Stichting Letterenloop, de cheque met de opbrengst van de eci Letterenloop aan Stichting Run4Schools. Dit jaar hebben de sponsors en de deelnemers aan de eci Letterenloop samen 6.000 euro bijeengebracht, een prachtig resultaat. Voor dit bedrag kan Run4Schools een jaar lang een sportcoach aanstellen en een hiking-programma verzorgen voor de kids in Mitchell’s Plain.