Prachtige kerststallen, warme kerstsfeer en klanken van kerstmuziek

Op vrijdagavond 16 december speelt Divertimento samen met het ouderkoor van de Vrije school Haarlem tijdens het  kerstconcert in de Groenmarktkerk. De kerk is sfeervol versierd, en er zijn prachtige kerststallen te bewonderen. Bijna vijftig kinderen spelen samen de mooiste kerstmuziek op hun strijkinstrumenten, zonder dirigent. Daarin worden zij opgeleid door Helena van Tongeren en Christiane Belt. Voor Divertimento Jeugdstrijkorkest en Jong Divertimento is het inmiddels een traditie om in deze tijd de warme kerstsfeer te verspreiden met de klanken van kerstmuziek. Voor dit concert zijn zij een vruchtbare samenwerking aangegaan met het Vrijeschool ouderkoor. Het bijzondere aan dit project is dat ook ouders van Divertimentoleden zich bij het koor gevoegd hebben om samen dit concert te geven. Prachtige bekende en klassieke kerstliederen zullen klinken en om de feestvreugde compleet te maken kan het publiek meezingen met de laatste drie stukken van het concert.
Naast de traditionele Carols en kerstliederen zingt het koor ‘Es wird ein Stern aus Jacob aufgehn’ van Mendelssohn. Divertimento Jeugdstrijkorkest speelt de beroemde Holbergsuite van Grieg. Samen zullen zij ‘Alma dei Creatoris’ van Mozart uitvoeren. Kortom een geschikt concert om met de hele familie in kerststemming te komen.
Kaarten à 10,- zijn te koop via www.stichtingdivertimento.nl/tickets. Het concert begint om 19.30 uur en de Groenmarktkerk vindt u aan de Nieuwe Groenmarkt 14 in Haarlem.