Plexat kondigt Adriaan Pauw-jaar aan

2020 wordt het Jaar van Adriaan Pauw in Heemstede. In dit jaar worden verschillende activiteiten georganiseerd aan de hand van dit thema. 

Mike Doodeman, jeugdwerker bij WIJ Heemstede, is alvast gestart met een bijzondere actie. Plexat WIJ Heemstede heeft een project opgezet om het jaar van Adriaan Pauw op een leuke creatieve wijze aan te kondigen.

In dit project zijn door Mike alle basisscholen en haar leerlingen gevraagd om mee te doen. Een grote, maar haalbare klus. Er van uit gaande dat een school het al druk genoeg heeft, heeft Mike gekeken naar een zo’n klein mogelijke tijdsinvestering voor de school en haar leerlingen, maar wel met een groots resultaat. Hij heeft een afbeelding van Adriaan Pauw uitgeprint over ruim 2500 A4-tjes.

Samen met twee maatschappelijke stagiaires van College Hageveld zijn alle A4-tjes in de grote zaal van WIJ Heemstede in de Luifel aan elkaar bevestigd zodat op de vloer 1 megaprint van Adriaan Pauw ontstond.

Ruim 1200 leerlingen van Heemsteedse scholen hebben aan dit project meegewerkt: door iedere leerling werd een bedrukt A4-tje naar eigen inzicht in gekleurd, versierd, op geleukt of met hun naam gesigneerd, met alle kleuren, behalve zwart en wit.
Donderdag 4 april is het werk neergelegd, een portret van ruim 10 x 15 meter. Een bijzondere aankondiging van het Adriaan Pauw-jaar.