Pieten kamperen in Franciscusschool Bennebroek

Wat is er aan de hand op de Franciscusschool in Bennebroek? Vrijdag 27 november kregen de kinderen een brief van Sinterklaas. Hierin stond dat hij de school graag wil bezoeken en omdat de pieten zo hard werken hij graag ná dit bezoek met ze op vakantie wil. Kamperen lijkt hem wel een leuk idee, maar… eerst moeten ze natuurlijk nog vele schoentjes vullen, dus ze moeten even geduld hebben.

Toen de kinderen dinsdagochtend 1 december op school aankwamen konden ze niet geloven wat ze zagen! Wat was dat nou? Er staat een tent in de gang… Dat is vreemd!

Er staat een wasrek bij waarop was hangt te drogen, een jute zak, speelgoedgidsen, badmintonrackets, er stonden knapworstjes op de verwarming en er hing zelfs een slaapzak te luchten over de tent. De kinderen vertelde dat er zelfs een mandarijntje was gegeten en kopje thee was gedronken want er lagen nog schillen en het kopje met het theezakje stond ook nog bij de tent. Wat zou hier nou aan de hand zijn? Zouden er echt pieten in de school slapen?

Vrijdag 4 december zal Sinterklaas om 8.30 uur op het schoolplein worden verwacht, de rode loper zal klaar liggen en hij zal gegarandeerd door uitgelaten kinderen worden toegezongen!