Oude Kerk houdt kunst- kitsch- en dienstenveiling

Leuk om 5 euro te bieden op een taart en die gegund krijgen. Nog  leuker om die taart voor 30 euro geveild te krijgen, leuk voor de vrienden van de Oude Kerk die met een dienstenveiling, op zaterdag 18 mei van 11 tot 15 uur, proberen om geld binnen te halen voor het onderhoud en restauratie van die 400 jarige kerk. Mooi werk, maar het kost ook veel. Twee jaar geleden werd de eerste veiling gehouden en werd een succes, met kunst, kitsch en diensten. Een combinatie van diensten met goederen. Er is echter geen opslagmogelijkheid meer in de Pinksterkerk, dus zijn ze wat kieskeuriger met uw inbreng van de kunst en kitsch. Bij de diensten gaat het tevens om het sociale karakter van de uitvoering van de diensten; mensen die elkaar daarvoor niet kenden, gaan samen wandelen of bootje varen op de Kagerplassen, met elkaar eten en er wordt voor ze gekookt. Een sjaal breien, schilderen of bloemstukjes maken. Een verjaardagstaart maken die op de gewenste dag afgeleverd wordt, of iemands garage wordt opgeruimd na jaren ertegen aan hangen. Kortom heel veel originele, gezellige avonden en dineetjes bij leuke restaurants aangeboden, wie weet? Het mag zaterdag 18 mei van 11 tot 15 uur best een gezellige dag worden in die Oude Kerk.
Twee geroutineerde veilingmeesters zorgen voor een vlot verloop van de veiling. Hier valt veel te verdienen en nog mooier, ook weg te geven.

U mag vast nadenken welke kunst, kitsch of dienst u gaat aanbieden. Op de website http://www.oudekerkheemstede.nl kunt u een aanbiedingsformulier vinden. Wilt u die dag meehelpen met de organisatie, dan kunt u mailen naar http://secretaris@oudekerkheemstede.nl. De opbrengst van deze veiling krijgt als bestemming de Herdenking van 400 jaar Oude Kerk.

Ton van den Brink

Wabe Heeringa en Grieta Mensing