Originele filmbeelden over Duitse vliegende bom

Op zondag 24 juli is er in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk een lezing over de Duitse vliegende bom, de V-1 . De lezing wordt gegeven door Aad Möntemann, die deskundig is betreffende de geschiedenis van de Duitse vliegende bommen. Aad neemt de toehoorders mee naar diverse plekken in Noord-Holland waar afvuurlocaties waren voorbereid. Tijdens de lezing worden originele filmbeelden en foto’s getoond- en geluidsfragmenten ten gehore gebracht, van deze vliegende bom. De lezing vangt aan om 14.00 uur.

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en gelegen aan de Genieweg 1 te Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Volwassenen betalen €3,50 toegang, kinderen van 8 tot 12 jaar, €2,50 en kinderen jonger dan 8 jaar kunnen gratis naar binnen. Dat geldt ook voor houders van een veteranenpas.

Openingstijden: 11.00 tot 17.00 uur. Informatie via info@arg1940-1945.nl en www.arg1940-1945.nl

Foto: Een kijkje in het Fort.