Open Dag Dierentehuis Kennemerland met sport en spel

Door Joke van der Zee

Zandvoort – Wie gek van huisdieren is zou elke dag wel willen gaan maar Dierentehuis Kennemerland is vooral een opvangplek waar je een hond of kat vandaan haalt, of wegbrengt. Het tehuis aan de Keesomstraat in Zandvoort is een prachtig complex waar vele viervoeters (tijdelijk) worden gehuisvest. Het is zaak dat zij de volle aandacht krijgen en de nodige zorg. Sommige dieren zijn gestresst. Dus dan is zomaar even ronddwalen tussen de dieren geen goed idee. Daar is de Open Dag voor! Zaterdag 6 april vond deze plaats en het Dierentehuis Kennemerland pakte goed uit. Er was van alles te zien, te doen en aan te schaffen voor huisdieren. Uiteraard kon je het complex zelf bekijken en vragen stellen aan de medewerkers en vrijwilligers. Welke dieren komen er in de opvang terecht en hoe kom je in aanmerking voor een van de lieverds die hier zitten? Daarnaast is hier ook veel informatie aanwezig over de zorg voor katten en honden in het algemeen. Er is namelijk veel kennis en ervaring bij de medewerkers en dat is nuttig want op verschillende fronten is er nog veel te leren wanneer je net een dier hebt aangeschaft, bijvoorbeeld over het chippen van huisdieren.  

Kinderen konden tijdens de Open Dag naar hartenlust spelen op het luchtkussen maar ook keken ze gebiologeerd toe bij de ‘sportles voor honden’. Dat was leuk om te zien: ze zijn goed getraind en volgden netjes hun begeleidster die een work-out demonstreerde. 

Buiten was het goed toeven in het heerlijke lentezonnetje, zo kon je gezellig kletsen met andere dierenliefhebbers. Wie een nieuw hondentuigje, speeltje of ander artikel voor zijn hond of kat zocht kwam niet voor niets: zowel binnen als buiten waren kraampjes ingericht. De Dierenambulance was ook aanwezig en in de auto kon je een kijkje nemen of een praatje maken. Het blaffen en miauwen dat je doorgaans – niet gek natuurlijk – hoort werd deze dag overstemd door gezellige geluiden en kinderstemmetjes van bezoekers aan de Open Dag. Wie erover nadenkt een huisdier van het asiel in huis te nemen kan zich oriënteren op: www.dierenbescherming.nl/dierenasiel/dierentehuis-kennemerland/actueel. Bovendien zijn de honden en katten van Dierentehuis Kennemerland regelmatig op Facebook te vinden, voorzien van een accurate beschrijving. 

Foto gemaakt tijdens een van de demo’s op de Open Dag. (J. vd Zee)